Tarva MT 6.5. on otettu käyttöön 22.6.2023


Tarva MT versio 6.5 on otettu käyttöön. Uuden version nettiosoite on: https://tarvamt6.myapp.info/tarvamt65/ . Tuo osoite löytyy myös version 6.3 nettisivulta, joka säilyy toistaiseksi ennallaan (https://tarvamt6.myapp.info/tarvamt63/ ).
Myös erityisesti päätieverkon tarkasteluihin tarkoitettu Tarva TEN (https://tarvamt6.myapp.info/tarvamt61ten/) säilyy ennallaan.
Tarva 6.2 on poistettu käytöstä.

Periaatteessa päivitys ei edellytä käyttäjältä erityisiä toimenpiteitä, mutta on hyvä huomata, että tulokset saattavat päivityksen myötä hieman muuttua.  Jos uuden version käyttöönotossa kuitenkin on vaikeuksia, selainhistorian tyhjentäminen voi auttaa. Uusien versioiden käyttöönottoa ja ajankohtaisia tietoja Tarvan päivityksestä lisätään tiedon karttuessa sivulle: http://www.tarva.net/main/mt/yllapidon-tiedotteet-mt/

Uutta versiossa 6.5

– Vuosipäivityksen lähtötietojen muodostumistapaa on uudistettu. Aikaisemmin vuosipäivitys on perustunut Väyläviraston toimittamaan palvelutiedostoon, mutta uudistuksen myötä se perustuu Väyläviraston avoimiin tietoihin. Tämän johdosta voi olla pieniä eroja aineistossa. Kokonaisuutena ei ole suuria muutoksia malleihin ja kertoimiin.

Siirtyminen versiosta 6.3 versioon 6.5

– Versiossa 6.5 toimivat sellaisenaan kaikki version 6.3 käyttäjätunnukset ja salasanat – mikäli käyttäjätunnuksen liittyvä sähköpostiosoite on yhä käytössä.  

– Versio 6.3 on käytettävissä uuden version rinnalla ainakin vuoden 2023 loppuun asti.

Kommentteja ja lisätietoja

Tarva MT:hen liittyvät kysymykset sekä tiedot mahdollisista ongelmista ja kehittämistoiveista pyydetään lähettämään sähköpostilla: tarvamt@tarva.net