Tarvan käytettävyyttä parannettu


Keskiviikkona, 26.9. pidettiin Livin ja ELY:jen edustajille tarkoitettu Tarva-koulutus. Koulutuksessa nousi esille hyviä ehdotuksia parannuksista. Keskustellun perusteella on tehty mm. seuraavaa:
(1) helpotettiin useamman henkilön tekemien Tarva-laskentojen yhdistämistä
a) lisäämällä Tarvaan mahdollisuus täydentää olemassa olevaa suunnitelmaa erikseen luotujen eräajojen toimenpiteillä, omilla toimenpiteillä ja muutoskertoimilla (Tiedosto -> Tuo eräajotiedostosta -> Liitä vanhaan suunnitelmaan).
b) mahdollistamalla eräajojen suora kopiointi (Kopio ja Liitä) Excelistä Tarvan eräajoon hyväksymällä eräajotiedostossa välilyönnin vaihtoehtona tabulaattori. Katso myös Tarvassa Apua – > TUR + YKS –raporttipohjat, välilehti ”Toimenpiteiden syöttö”.
(2) helpotettiin päällekkäisten toimenpiteiden tarkastelua (Määrittelyt välilehden alaosassa voidaan valita värikoodilla näytettäväksi erilaiset päällekkäisyydet).
(3) yksinkertaistettiin Tarvan ulkopuolella luotujen eräajojen tuomista suunnitelmaksi siten, että virheelliset osoite- tms. tiedot eivät enää keskeytä eräajotiedoston tuontia suunnitelmaksi, vain virheelliset toimenpiderivit jätetään laskennan ulkopuolelle ja merkitään punaisella värillä. Tämä ominaisuus on tarpeellinen myös aikanaan tie- ja onnettomuustietokantoja päivitettäessä.
(4) Käytettävissä on nyt myös ehdotettu uusi toimenpide 693 Nopeusrajoitus 60 -> 40 km/h.
Muutoksia vastaavat päivitykset on tehty ohjelman sisällä kohdasta Apua -> Pikaohje löytyvän PDF:n sivuille 17 – 24.
Netissä katsottavaksi on tehty lyhyitä Tarvan esittelyvideoita, jotka löytyy www.tarva.net –sivun ylälaidassa olevasta linkistä Esittelyvideoita (Huom: Internetin turva-asetukset saattavat estää videoiden näkymisen).
Mahdollisia kommentteja ja toiveita Tarvan koulutuksesta pyydetään lähettämään sähköpostilla: tarvamt@tarva.net