Tarva MT 6.3. on otettu käyttöön 28.6.2021


Tarva MT 6.3. on otettu käyttöön 28.6.2021

Tarva MT versio 6.3 on otettu käyttöön. Uuden version nettiosoite on: https://tarvamt6.myapp.info/tarvamt63/ . Tuo osoite löytyy myös version 6.2 nettisivulta, joka säilyy toistaiseksi ennallaan (https://tarvamt6.myapp.info/tarvamt62/ ). Myös erityisesti päätieverkon tarkasteluihin tarkoitettu Tarva TEN (https://tarvamt6.myapp.info/tarvamt61ten/) säilyy ennallaan. Tarva 6.1 on poistettu käytöstä.

Periaatteessa päivitys ei edellytä käyttäjältä erityisiä toimenpiteitä, mutta on hyvä huomata, että tulokset saattavat päivityksen myötä hieman muuttua.  Jos uuden version käyttöönotossa kuitenkin on vaikeuksia, selainhistorian tyhjentäminen voi auttaa. Uusien versioiden käyttöönottoa ja ajankohtaisia tietoja Tarvan päivityksestä lisätään tiedon karttuessa sivulle: http://www.tarva.net/main/mt/yllapidon-tiedotteet-mt/

Uutta versiossa 6.3

Versiossa 6.3 toimenpidelista on täysin uusittu toimenpiteiden vaikutuskertoimien päivityksen vuoksi. Toimenpiteiden vaikutuksia käsittelevä raportti on ladattavissa Tarvassa kohdasta Raportit (Lataa -> Vaikutuskertoimet). Suositeltavaa on luoda kaikki suunnitelmat alusta asti versiossa 6.3, sillä kaikkiin uusiin suunnitelmiin käytetään automaattisesti uusinta toimenpidelistaa.

Siirtyminen versiosta 6.2 versioon 6.3

– Versiossa 6.3 toimivat sellaisenaan kaikki version 6.2 käyttäjätunnukset ja salasanat – mikäli käyttäjätunnuksen liittyvä sähköpostiosoite on yhä käytössä.  

– Toimenpidenumeroiden uusimisen vuoksi versioon 6.3 ei siirretä versiossa 6.2 olevia suunnitelmia. Jos joku haluaa käyttää pohjana vanhaa suunnitelmaa, suunnitelmasta kannattaa versiossa 6.2 luoda eräajo ja poistaa tekstieditorissa siinä käytettävän toimenpidelistan käyttöönottopäivä (20190624). Lisäksi pitää tarkistaa muuttuneet toimenpidenumerot – siihen löytyy vinkkiä käyttöohjeen sivulta 31 (Raportit -> Lataa -> Käyttöohje)

– Versio 6.2 on käytettävissä uuden version rinnalla ainakin vuoden 2021 loppuun asti.

 

Kommentteja ja lisätietoja

Tarva MT:hen liittyvät kysymykset sekä tiedot mahdollisista ongelmista ja kehittämistoiveista pyydetään lähettämään sähköpostilla: tarvamt@tarva.net