Tarva MT versio 5.3 on otettu käyttöön 19.4.2015


Tarvan versio 5.2 on korvattu versiolla 5.3, jossa onnettomuushistoria on vuosilta 2010–2014 ja tie- ja liikennetiedot vuoden 2015 alun mukaisia. Samalla on päivitetty Tarvan sisällä kohdasta ”Apua” -> ”Mallit ja kertoimet” ladattavissa olevat onnettomuusmalli-, vakavuus- ja vaikutuskerrointiedot sekä kohdasta ”Apua” -> ”Excel-pohjat” ladattavissa olevat Excelit. HUOM: Tarkista, että näistä latautuu versio 5.3, päiväys ei niin tärkeä;) Vinkki: IE:ssä Shift + CTRL + F5 saattaa auttaa.

Tärkeimmät uudet ominaisuudet:
– kaikkien toimenpiteiden kustannusten oletusarvot on päivitetty
– toimenpide 611 Korotettu suojatie on lisätty ja joidenkin toimenpiteiden kuvauksiin on tehty pieniä täsmennyksiä  sekä
– raskaan liikenteen osuus (%) on lisätty Tieosat -näytölle KVL:n jälkeen sekä Yksittäisvaikutukset csv-raporttiin (YKS).

Päivitys ei vaadi käyttäjältä erityisiä toimenpiteitä, mutta Tarvaan kirjautumisen yhteydessä on syytä varmistaa, että kirjautumisikkunan vasemmassa ylälaidassa näkyy versionumero 5.3. Mikäli näin ei ole, selaimelle pitää tehdä reload (IE:ssä F5 eli Refresh).

Päivitystä yms. Tarva-asioita koskevia palautteita toivomme lähetettäväksi sähköpostilla osoitteeseen: tarvamt@tarva.net